De RegioTram

Er komen trams te rijden in de stad Groningen. Maar wat is de RegioTram precies?

De RegioTram is het idee van de Regio Groningen - Assen, provincie Groningen en gemeente Groningen, om de bereikbaarheid van de regio en de stad op een duurzame manier te verbeteren. Het is de bedoeling om een uitgebreid railnetwerk aan te leggen in combinatie met goede overstapmogelijkheden voor automobilisten, fietsers en busreizigers. Hiervoor komen er bijvoorbeeld meer P&R-voorzieningen en transferia waar deze overstap mogelijk wordt gemaakt.

Of het nu gaat om werk, winkels, cultuur of andere voorzieningen, de stad Groningen vervult een belangrijke centrumrol voor de regio. Vanuit Groningen lopen diverse belangrijke openbaar vervoer 'routes' de regio in. Op een aantal van deze 'routes' kan in de toekomst een RegioTram rijden. Project RegioTram werkt eerst aan twee tramlijnen in de stad:

  • Lijn 1 Zernike: van het Groninger Hoofdstation via het UMCG naar het universiteitscomplex Zernike ten noordwesten van de stad.
  • Lijn 2 Kardinge: van het Hoofdstation via de Grote Markt naar recreatiegebied Kardinge in het noordoosten van de stad.

Bij de Bloemsingel (CiBoGa) komt een overstaphalte, zodat reizigers alle kanten op kunnen.

Artist impressions

Artist impression van de RegioTram

Een voorproefje van hoe het er straks uit ziet.

De tram in...

Hoe de RegioTram er uit komt te zien is nog niet bekend. Hier vindt u beelden uit andere steden.

Groninger tramhistorie

Tram in Dresden


© Project RegioTram 2019