Organisatie

Project RegioTram, wat is dat?

Het project RegioTram is een initiatief van de Regio Groningen - Assen, provincie Groningen en gemeente Groningen. De opdracht was om een tramlijn te ontwerpen tussen Hoofdstation Groningen en Zernike. Gaandeweg kwam daar een nieuwe opdracht bij: het maken van een plan voor de aanleg van een tweede tramlijn, tussen Hoofdstation Groningen en Kardinge. Daarnaast is de ambitie om door te rijden in de regio. Hier wordt een haalbaarheidsstudie naar gedaan onder aanvoering van de Regio Groningen - Assen.
Na de besluitvorming in de gemeenteraad en in Provinciale Staten is het project RegioTram nu bezig met de aanbesteding van de eerste twee tramlijnen en alle werkzaamheden die daarbij horen.

 

Het projectteam wordt aangestuurd door een stuurgroep die bestaat uit twee gedeputeerden van de Provincie Groningen (Mark Boumans en William Moorlag) en twee wethouders van de gemeente Groningen (Karin Dekker en Frank de Vries). Zij koppelen terug naar de stuurgroep Regio Groningen - Assen.

Artist impressions

Artist impression van de RegioTram

Een voorproefje van hoe het er straks uit ziet.

Feiten & cijfers

De cultuurhistorische rijkdom van Groningen is samen met onder meer de stadsarcheoloog in beeld gebracht om tot verantwoorde oplossingen te komen.
Meer feiten en cijfers

Groninger tramhistorie

Tram in Dresden


© Project RegioTram 2017